Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Moąesz określia warunki przechowywania lub dostepu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×
 
 
 
 
login: hasło:
  Strona główna nowo?ci zapowiedzi Tania ksi??ka Oferta na nagrody Moje konto
  współpraca kontakt i dojazd
 
2021-03-05
2021-03-02
2021-02-24
2021-02-23
2021-02-22
2021-02-21
2021-02-16
2021-02-15
2021-02-11
2021-02-10

::Albumy
::Astrologia, parapsychologia
::Atlasy, plany, mapy
::Biografie, wspomnienia, wywiady
::Dla dzieci i młodzieży - literatura
::Dla dzieci i młodzieży -popularnonaukowe
::Dla najmłodszych
::Edukacja
::Ekonomia, zarządzanie, prawoznawstwo
::Encyklopedie, słowniki, leksykony
::Eseje
::Fantastyka
::Film
::Gry fabularne
::Gry i puzzle
::Historyczne
::Humor, aforyzmy, przysłowia
::Inne
::Judaistyka
::Kalendarze
::Komiksy
::Książki audio
::Kulinaria
::Lektury szkolne
::Literatura
::Literatura faktu, reportaż
::Literatura obcojęzyczna
::Literatura piękna - obca
::Literatura piękna - polska
::Literatura popularnonaukowa
::Medycyna, ziołolecznictwo
::Nauka i technika - popularnonaukowe
::Nauki humanistyczne
::Opowiadania
::Poezja
::Poradniki
::Powieści
::Przewodniki turystyczne
::Publicystyka, esej
::Religia, religioznawstwo
::Romanse
::Sensacja, kryminał, horror
::Socjologia
::Sport
::Sztuka
::Ściągi, opracowania
::Tradycje i obyczaje

Kuchnia toskańska

Kuchnia toskańska
Autor:
Piotr Adamczewski
Wydawnictwo:
RM
Kategoria:
Kulinaria
cena detal. brutto:
29.99 zł
format:
16.4x23.0
ISBN:
9788377736890
oprawa:
broszura
stron:
160
rok wydania:
2015
data dod.:
2021-02-22
Opis:

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…


Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (http://adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.


Zobacz koszyk

Dom dzienny dom nocny (twarda)
Olga Tokarczuk
E.E. (twarda)
Olga Tokarczuk
Prawiek i inne czasy (twarda)
Olga Tokarczuk
Gra na wielu bębenkach (twarda)
Olga Tokarczuk
Ostatnie historie (twarda)
Olga Tokarczuk
Czuły narrator (twarda)
Olga Tokarczuk
więcej

Rosja
Arnaldo Alberti
Małżeństwo wagi półśredniej
Irving John
Osiem zeszytów
Studart Heloneida
Pozorność
Natalia Nowak-Lewandowska
Dziewczyna która wybrała po raz drugi
Kasie West
Solea (Polityka)
Izzo Jean-Claude
Nieznana miłość
Anne Long Julie
Dzienniki Prosiaczka. Zupełnie nadzwyczajny dziennik Prosiaka
Emer Stamp
Zawrotny rytm fokstrota
Maria Jolanta Tokarska
Smok Maciuś i wielki remont
Iwona Czarkowska
więcej

:: Polityka Plików Cookie
2005-2016 © Hurnex