|
::Albumy | ::Astrologia, parapsychologia | ::Atlasy, plany, mapy | ::Biografie, wspomnienia, wywiady | ::Dla dzieci i młodzieży - literatura | ::Dla dzieci i młodzieży -popularnonaukowe | ::Dla najmłodszych | ::Edukacja | ::Ekonomia, zarządzanie, prawoznawstwo | ::Encyklopedie, słowniki, leksykony | ::Eseje | ::Fantastyka | ::Film | ::Gry fabularne | ::Gry i puzzle | ::Historyczne | ::Humor, aforyzmy, przysłowia | ::Inne | ::Judaistyka | ::Kalendarze | ::Komiksy | ::Książki audio | ::Kulinaria | ::Lektury szkolne | ::Literatura | ::Literatura faktu, reportaż | ::Literatura obcojęzyczna | ::Literatura piękna - obca | ::Literatura piękna - polska | ::Literatura popularnonaukowa | ::Medycyna, ziołolecznictwo | ::Nauka i technika - popularnonaukowe | ::Nauki humanistyczne | ::Opowiadania | ::Poezja | ::Poradniki | ::Powieści | ::Przewodniki turystyczne | ::Publicystyka, esej | ::Religia, religioznawstwo | ::Romanse | ::Sensacja, kryminał, horror | ::Socjologia | ::Sport | ::Sztuka | ::Ściągi, opracowania | ::Tradycje i obyczaje |
|
|
Menu italiano. Na co dzień i od święta |
Menu italiano. Na co dzień i od święta |
|
|
|
Autor: |
- | Wydawnictwo: |
Jedność |
Kategoria: |
Kulinaria | cena detal. brutto: |
59.00 zł | format: |
22 x 22,5 |
ISBN: |
9788376606781 |
oprawa: |
zintegrowana |
stron: |
495 | rok wydania: |
2014 | data dod.: |
2019-08-23 |
|
|
Opis:
365 wybornych smakołyków – 365 sekretów ułatwiających gotowanie – 365 sposobów
na naprawienie błędów, które mogą się przytrafić w kuchni każdemu!
Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni – od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko oczywiście doprawione apetycznymi zdjęciami.
Odbiorcy:
• osoby chcące poszerzyć swoje kucharskie umiejętności i wiedzę o kulinariach rodem z Italii,
• wszyscy, którym zdarza się coś gotować – od kompletnych amatorów po pasjonatów czy wręcz fanatyków kuchni włoskiej.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
• już więcej nie będziesz się zastanawiać, co dzisiaj ugotować – pomysły na każdy dzień będą zawsze pod ręką,
• poszczególne miesiące rozpoczynają się listą produktów charakterystycznych dla danej pory roku, a kończą propozycją czterech tematycznych zestawów złożonych z najlepszych propozycji miesiąca, np. na kolację z przyjaciółmi, na uroczysty obiad czy dla osoby, która ma mało czasu albo dba o linię,
• dzięki sprawdzonym wskazówkom każdemu uda się uniknąć wielu nieprzyjemnych niespodzianek i czas spędzony w kuchni nigdy nie zamieni się w koszmar. |
|
|
|
|