Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Moąesz określia warunki przechowywania lub dostepu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×
 
 
 
 
login: hasło:
  Strona główna nowo?ci zapowiedzi Tania ksi??ka Oferta na nagrody Moje konto
  współpraca kontakt i dojazd
 
2024-04-11
2024-04-09
2024-04-08
2024-04-07
2024-04-03
2024-04-02
2024-03-27
2024-03-26
2024-03-21
2024-03-20

::Albumy
::Astrologia, parapsychologia
::Atlasy, plany, mapy
::Biografie, wspomnienia, wywiady
::Dla dzieci i młodzieży - literatura
::Dla dzieci i młodzieży -popularnonaukowe
::Dla najmłodszych
::Edukacja
::Ekonomia, zarządzanie, prawoznawstwo
::Encyklopedie, słowniki, leksykony
::Eseje
::Fantastyka
::Film
::Gry fabularne
::Gry i puzzle
::Historyczne
::Humor, aforyzmy, przysłowia
::Inne
::Judaistyka
::Kalendarze
::Komiksy
::Książki audio
::Kulinaria
::Lektury szkolne
::Literatura
::Literatura faktu, reportaż
::Literatura obcojęzyczna
::Literatura piękna - obca
::Literatura piękna - polska
::Literatura popularnonaukowa
::Medycyna, ziołolecznictwo
::Nauka i technika - popularnonaukowe
::Nauki humanistyczne
::Opowiadania
::Poezja
::Poradniki
::Powieści
::Przewodniki turystyczne
::Publicystyka, esej
::Religia, religioznawstwo
::Romanse
::Sensacja, kryminał, horror
::Socjologia
::Sport
::Sztuka
::Ściągi, opracowania
::Tradycje i obyczaje

Hummus, za`atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Hummus, za`atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Autor:
Samar Khanafer
Wydawnictwo:
Buchmann
Kategoria:
Kulinaria
cena detal. brutto:
69.99 zł
format:
21x27 cm
ISBN:
978-83-280-2597-4
oprawa:
oprawa twarda
stron:
320
rok wydania:
2015
data dod.:
2015-11-23
Opis:

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu `MasterChef`, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com, o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach `KUKBOOK`, `Kuchnia` oraz `Smak`. Częsty gość programów telewizyjnych.



Zobacz koszyk

Akademia mądrego dziecka. Poznaj uczucia i emocje. Lubię być miły
-
więcej

Pocałunek zwycięzcy
Erin Beaty
Payback
Martin Griffin
Jeszcze słychać śmiech...
Olga Lipińska
Szaszłyki. Pyszności na patyku
-
Flea Acid for the Children Wspomnienia legendarnego basisty
Michael Balzary
Opowieść o naszym domu
Zofia Szymanowska
Między nami dziewczynami. Dziennik mamy i córki
Nuanprang Snitbhan
Okruchy szczęścia
Claudia Pineiro
Pracuj zdalnie żyj normalnie
Iwo Szapar
Oto jestem
Jonathan Safran Foer
więcej

:: Polityka Plików Cookie
2005-2016 © Hurnex